У Рівному є підприємство, яке виготовляє унікальне обладнання для переробки відходів (ВІДЕО)

17.04.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Підприємство «Продекологія» - перше в Україні робить сміттєпереробні лінії за новими технологіями. Для їх виробництва використовують NIR-інновації.

Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що це перспективний інструмент для застосування у галузі переробки і сортування твердих побутових відходів. Такі лінії вилучають залишки будівельних матеріалів, паперу, пляшок і полімерів.

Інфрачервоний промінь визначає і відсортовує різні види відходів на хімічні складові різного типу і в різних напрямках. Наприклад, переробляють відходи електричного і електронного обладнання, з яких потім можна виробляти такі ж матеріали і обладнання.

«Пам‘ятаю, як вперше був на підприємстві в 2020 році, коли вони отримали державну допомогу у вигляді безвідсоткового кредиту. Нині «Продекологія» для України унікальна. Ніхто не розробляє обладнання з такою технологією. За кордоном лише окремі фірми займаються таким. Тут на сьогодні створено 190 робочих місць і, попри війну, вони експортують продукцію в понад 40 країн світу», - прокоментував Віталій Коваль.

Сюжет телеканалу Сфера ТВ про цей виріб

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews