На Рівненщині обласна премія, яку присвоюють за охорону культурної спадщини, буде більшою вдвічі

17.04.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Нагороду в галузі охорони культурної спадщини краю присвоюють щорічно, починаючи з 2006 року. Відповідно до рішення Рівненської обласної ради, відзнака має привертати увагу суспільства до того, наскільки важливо зберігати та популяризувати культурне та історичне надбання Рівненщини.

Премію імені Ігоря Свєшнікова присвоюють історикам, краєзнавцям, археологам, етнографам області.

Відповідно до Положення, вона складає 10 тис.грн.

Днями на засіданні комітету з присудження премії під головуванням заступника голови обласної ради Сергія Свисталюка обговорили питання щодо збільшення суми виплати.

Щоб це стало можливим, комітет рекомендував управлінню культури і туризму Рівненської облдержадміністрації підготувати відповідні зміни до Положення та подати на розгляд найближчої сесії обласної ради.

А на наступному своєму засіданні комітет визначатиметься щодо переможця за підсумками 2022 року.

Станом на сьогодні до обласної ради надійшли два подання. Рівненський обласний краєзнавчий музей висунув кандидатуру завідувача сектором збереження культурної спадщини Олексія Черницького. А Державний історико-культурний заповідник м.Острога  - кандидатуру заступника директора з наукової роботи Андрія Брижука.

Пресслужба Рівненської обласної ради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews