Рівненське підприємство займає 37 відсотків ринку легального видобутку бурштину

02.05.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Лише за 2022 рік «Сонячне ремесло» карʼєрним способом добули 8845 кг. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що це найбільший показник легального видобутку серед областей України.

«Підприємство «Сонячне ремесло» - це не лише близько 100 робочих місць та понад 7 млн податків, сплачених минулого року, а й поштовх для розвитку іншого бізнесу. Наприклад, основний об’єм перевалки гірної маси сьогодні виконує релоковане підприємство з Маріуполя. Крім того, після видобутку бурштину кожна ділянка рекультивується. Таким чином підприємство піклується і про екологію», - сказав очільник області.

Також Віталій Коваль додав, що важливо, що навіть у важкі часи «Сонячне ремесло» не зупиняється. І допомагає розвивати не лише район, а й область загалом. Чим більше офіційного бурштину, тим менше шансів буде у нелегальних старателів.

Нагадаємо, що із введенням закону про легалізацію видобутку сонячного каміння, який ініціював Президент України, на «чорному» видобутку поставлено крапку. Рівненщина – регіон відбілювання бізнесу, територія рівних можливостей для кожного підприємця.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews