Підготовку до осінньо-зимового періоду комунальники Хмельницької АЕС розпочинають у травні

03.05.2023 08:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

популярне


Із травня Комунальне Господарство (КГ) Хмельницької АЕС розпочинає підготовку до осінньо-зимового періоду. З цією метою проводяться планово-попереджувальні ремонти (ППР) устаткування центральних теплових пунктів та тепломереж міста Нетішина.

Під час транспортування теплової енергії до споживачів працівники КГ обслуговують майже 140 км трубопроводів та 18 теплових пунктів, де вода готується до подачі на об’єкти міста та підігрівається у бойлерних установках. Оскільки робота тепломережі безперервна, для підтримки її працездатності необхідно проводити щороку планові ремонти та гідравлічні випробування, аби зимовий сезон не став несподіванкою, а домівки містян були забезпечені гарячим водопостачанням та опаленням.

Щотижня КГ повідомляє про заплановані відключення на інформаційних ресурсах Хмельницької АЕС. Комунальники складають графіки ППР таким чином, щоб до початку опалювального сезону провести планові ремонти та технічне обслуговування усіх мереж та обладнання. Щотижня здійснюються роботи на одному з ЦТП: проводиться технічне обслуговування обладнання водопідігрівачів, районних теплокамер, електрообладнання тощо. Традиційно, графіком передбачається ремонт магістральних теплових мереж. Термін відключення тепломережі міста корегується відповідно до виконання запланованих заходів інвестиційних програм із теплопостачання та реконструкції магістральних теплових мереж.

КГ ВП ХАЕС наголошує, що стан внутрішньобудинкових мереж значною мірою впливає на забезпечення теплопостачанням осель нетішинців. Цими мережами опікуються ЖКО, ОСББ та управляючі компанії, а вартість технічного обслуговування внутрішньобудинкових мереж включено в розмір внеску на утримання будинку. Комунальники закликають мешканців проконтролювати якість проведення профілактики та ремонтів тепломереж у своїх будинках, щоб отримати якісне теплопостачання в опалювальний період у кожній квартирі. Міжопалювальний сезон дуже короткий, тому подбати про підготовку до холодів необхідно вже зараз.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews