Попри війну, на Рівненщині відновлюєься туризм

17.05.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Наша область - на другому місці серед регіонів України за результатами податкових надходжень в сфері туризму. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Відповідне дослідження за перший квартал 2023 року проводило Державне агентство розвитку туризму. До уваги бралися податки, які сплатили готелі.

Очільник області також додав, що така податкова частка збільшилася на 17% – до 3 млн 430 тис грн. Одна із причин - велика кількість ВПО в області, релокація підприємств. А також розташування значної кількості готелів вздовж міжнародного транспортного коридору Київ-Чоп.

«Враховуючи воєнний стан, Рівненська ОВА робить акцент на внутрішньому туризмі з рекреаційним ухилом. Наприклад, на півдні області є Дермансько-Острозький національний природний парк з велосипедними і пішохідними доріжками, облаштованими екологічними стежками. Рівненщині є чим пишатися. Це і Дубенський та Острозький замки, історико-археологічний комплекс Пересопниця, Етнопарк Ладомирія в Радивилові. Активно приймають туристів і крафтові виробники: равликова ферма у Вербі, домашня сироварня «Сир.Ок» в Ілляшівці та інші», - розповів Віталій Коваль.

Очільник області також додав, що у планах - проведення різних фестивалів. Попри виклики воєнного часу Рівненщина буде розвиватися.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews