ХАЕС просить без потреби не відвідувати санітарно-захисну зону навколо атомної станції

18.05.2023 07:03   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Не фотографуй! Необдумано оприлюднений фотознімок може зашкодити обороноздатності та енергетичній безпеці країни!

Служба фізичного захисту та загін відомчої воєнізованої охорони ВП ХАЕС звертаються до мешканців та гостей Нетішинської, Славутської, Ізяславської, Плужненської та Острозької територіальних громад з проханням без нагальної потреби не відвідувати санітарно-захисну зону навколо Хмельницької АЕС, в межах якої, внаслідок введення на всій території країни воєнного стану, проводяться спеціальні охоронні заходи, у тому числі військового характеру.

Щоб уникнути непорозумінь, просимо утриматися від прогулянок в межах зазначеної території та фотографування об’єктів, які входять до складу ВП «Хмельницька АЕС» (промисловий майданчик атомної електростанції, територія бризкальних басейнів, станція знезалізнення питної води, навчально-тренувальний центр тощо).

Якщо ви стали свідками появи в межах санітарно-захисної зони невідомих осіб, які викликають підозру, просимо повідомити за телефонами: 067 381 06 95 (загін відомчої воєнізованої охорони), або 067 250 68 74 (служба фізичного захисту ВП ХАЕС).

Крім того, просимо утриматись від прогулянок та влаштувань місць відпочинку навколо технологічної водойми (водосховища) ВП ХАЕС, особливо в районі дамби, навколо якої також здійснюються охоронні заходи, у тому числі військового характеру.

Водночас нагадуємо про заборону фото-, відеофіксації та неприпустимість поширення у соціальних мережах чи загальнодоступних чатах інформації про:

  • особовий склад, озброєння, військову техніку, їхню кількість та стан;
  • переміщення та розгортання наших військ, їхні координати і місця розташування;
  • системи охорони та оборони об’єктів і засоби захисту особового складу;
  • зниклі або збиті літаки (літальні апарати) та пошуково-рятувальні операції;
  • результати ракетних (повітряних) атак ворога, руйнування, знищення інфраструктурних об’єктів;
  • стан та режими роботи енергетичного обладнання виробників електроенергії;
  • технологію мереж, межі охоронних зон та технічні характеристики об’єктів;
  • завантаженість трансформаторних підстанцій, кількість трансформаторів та їхній тип;
  • лінії електропередач, їхню потужність, нумерацію опор, переріз провідників тощо;
  • персональні дані співробітників енергетичного сектору із зазначенням конкретного місця роботи та службових обов’язків.

Також просимо наведену вище інформацію обговорити з дітьми та пояснити для них необхідність дотримання зазначених обмежень з метою забезпечення безпеки ВП ХАЕС, як об’єкта критичної інфраструктури, та уникнення непорозумінь з особовим складом (персоналом) підрозділів, які виконують бойові завдання з охорони й оборони ядерної установки та об’єктів її життєзабезпечення.

Не варто забувати, що війна триває, тому необдумано оприлюднений фотознімок може завдати значної шкоди обороноздатності та енергетичній безпеці країни.

Будьмо пильними! Разом – переможемо!


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews