Локаут як крок назад - Батьківщина

19.05.2023 18:58   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Законопроект, що може позбавити прав трудящих  та погіршити рівень їхнього життя, - так охарактеризував нардеп від «Батьківщини» Михайло Волинець провладний проекту закону «Про колективні трудові спори».

Днями відбулося засідання Спільного представницького органу репрезентативних всеукраїнських об`єднань профспілок на національному рівні. На порядку денному засідання була презентація вищезгаданого проекту. Попри низку позитивних новацій та змін, у проекті йдеться про намір впровадити інститут ЛОКАУТУ. Нагадаємо, що Конфедерація вільних профспілок України упродовж років бореться супроти таких ініціатив.

Локаут, як тимчасова зупинка роботи підприємства роботодавцем,  призведе до того, що працівник залишиться без можливості заробити кошти для себе та власної родини, а засоби, якими б працівник міг би вибороти справедливість, будуть нівельовані. Таку думку озвучили супротивники законопроекту, її підтримав і народний депутат від «Батьківщини» Михайло Волинець, акцентувавши, що, якщо і надалі будуть прийматися такі законопроекти, то це суттєво віддалить Україну від Євроінтеграції.

Але, як сказав він, помиляється той, хто вважає, що українські профспілки знаходяться у Вакуумі. Конфедерація вільних профспілок України і Федерація профспілок України є членськими організаціями Європейських профспілок і Міжнародної конфедерації профспілок, і їх є кому захистити та підтримати.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews