Роман Іванісов: Керівництво «Колор С.І.М.» чинило багато перешкод, «кошмарило» активних жителів, але нас це не зупиняло

26.05.2023 13:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат ВРУ від Рівненщини, член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов провідомив на своїй сторінці у FB про те, що восьмим апеляційним адміністративним судом прийнято судове рішення в адміністративній справі частково зупинити виробництво, виконання робіт, надання послуг ТОВ «Колор С.І.М.» до отримання дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря від додаткових стаціонарних джерел, з яких здійснюються викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, та виконання низки інших вимог, передбачених умовами дозволу на викиди забруднюючих речовин. Народний депутат привітав з цим рішенням мешканців смт Клевань Рівненського району, які майже 4 роки ведуть боротьбу за право дихати чистим повітрям.

null
Фото з мережі Інтернет
"Довгих чотири роки ми разом з вами намагалися добитися справедливості і змусити підприємство поважати права українців на чисте довкілля та діяти у рамках українського законодавства.
Керівництво «Колор С.І.М.» чинило багато перешкод, «кошмарило» активних жителів, мене і мою команду, працівників свого ж підприємства, висувало ультиматуми місцевій владі, намагалися «порішати» з відповідальними структурами.
 
Але нас це не зупиняло. Коли порушуються права виборців, тим паче коли йдеться про загрозу їхньому життю і здоров‘ю, ми йдемо до кінця. За ці чотири роки я звертався у безліч інстанцій. На превеликий жаль, місцеві санітарні і дозвільні служби, неохоче реагували на проблему, радше знаходили причини не реагувати, ніж можливості допомогти жителям, що потерпали від забруднення.
І лише тоді, коли ми звернулися до Міністерства захисту довкілля, Державної екоінспекції, а місцевий актив долучив до справи профільних екоадвокатів, справа зрушилася з місця.
Нагадаю, що ще до початку повномасштабного вторгнення, під час перевірки діяльності «Колор С.І.М.»державними інспекторами з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу було зафіксовано викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря із 30 додаткових стаціонарних джерел забруднення атмосфери, які підприємство здійснювало без дозволу!
 
Начальник Державної екологічної інспекції Поліського округу Євгеній Медведовський наголошує, що у повітрі було виявлено такі забруднюючі речовини, як залізо, манган, неметанові леткі органічні сполуки, ксилол, толуол, етилацетат, ацетон, бутилацетат, метилацетат, стирол, кислота оцтова, оксид азоту, оксид вуглецю й інші небезпечні речовини у вигляді суспендованих твердих частинок, що викидаються з стаціонарних джерел викидів ТОВ «Колор С.І.М.». Тоді Інспекція, на підставі акту, складеного за результатами перевірки, звернулася до адміністративного суду з позовом про застосування заходів реагування до підприємства «Колор С.І.М.».
 
Проте, Рівненський окружний адміністративний суд 20 жовтня 2022 року Інспекції в задоволенні позову відмовив. Здогадуєтесь чому? Не погоджуючись з таким рішенням, Інспекція звернулася до суду апеляційної інстанції. І ось днями ухвалене, я б сказав, історичне рішення!
Дякую всім, хто весь цей час був небайдужий до долі тисяч людей і став на захист їхніх прав: представники Міністерства захисту довкілля, Держекоінспекції, правоохоронні органи, ЗМІ, які не давали заговорити цю проблему і висвітлювали чесно і незаангажовано, адвокати адвокатського об’єднання «Екобезпека», які професійно захищали права мешканців смт. Клевань.
 
null
Це наша спільна перемога! У кожного свій фронт. ЗСУ героїчно бореться з окупантами та виборює мир на українській землі, а ми виборюємо справедливість для жителів Рівненщини. Судове рішення має виконати державна виконавча служба. Уважно слідкуємо і тримаємо руку на пульсі для контролю над виконанням.".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews