Пенсіонерам Рівненщини, які працюють, перерахували пенсії

13.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

На Рівненщині провели автоматизований перерахунок пенсій 13,8 тисячам працюючих пенсіонерів. З них 7,8 тисячі після перерахунку підвищено розмір пенсій. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України в Рівненській області.

Також у фонді додали, що виплати працюючим пенсіонерам перераховуються на 1 червня. Для кожної особи такі призначення роблять раз на два роки. Пенсію у підвищеному розмірі жителі Рівненщини отримають у червні з доплатою за квітень і травень. Середній розмір підвищення в області після перерахунку по стажу склав 200,92 гривень.

Головне управління Пенсійного фонду України в області також звертає увагу на те, що пенсія за вислугу років призначається та виплачується в разі звільнення з роботи за спеціальністю, що дає право на цю пенсію. Та навіть якщо після призначення пенсії особа працює не за спеціальністю, її пенсію буде перераховано тільки після того, як вона досягне пенсійного віку.

Водночас в управлінні наголошують, що в разі якщо станом на 1 березня року, в якому здійснюється перерахунок, особа не набула права на проведення автоматичного перерахунку пенсії (якщо не минуло два роки після призначення), то такий перерахунок можливо провести на підставі заяви пенсіонера.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews