У столиці відбувся форум з нагоди Всесвітнього дня біженців: долучився до нього і начальник Рівненської ОВА

21.06.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
У місті Києві відбувся у форум, присвячений Всесвітньому дню біженців. Захід організували УВКБ ООН в Україні.

Учасники заходу обговорили актуальні питання щодо інтеграції ВПО, зокрема, їх залученість в життя громади. Під час форуму низку конструктивних пропозицій внесли громадські та благодійні організації. 

Як наголосила Віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук, росія кинула виклик не тільки Україні, а й всьому цивілізованому світу та міжнародному гуманітарному праву. І тільки спільними зусиллями можна перемогти ворога.

«У нас є величезний стимул боротися і стержень жити. Ми б’ємося, маємо надію і ми її не втрачаємо. Ми з нею прокидаємося, ми з нею лягаємо спати, і ми точно переможемо», – додала Ірина Верещук.

Рівненщину у форумі представила делегація на чолі з начальником ОВА Віталієм Ковалем, який поділився досвідом допомоги ВПО та їх адаптації в області. 

«Сьогодні важливо не допустити «вимушеної безпорадності» переселенців. Необхідно заохочувати їх йти працювати. Наше завдання – максимально інтегрувати переселенців в активне життя області. Допомогти їм адаптуватися, розпочати життя «з чистого аркуша» та відчувати, що Рівненщина – не просто гостинний регіон, а їхній другий дім», - наголосив Віталій Коваль.

Нагадаємо, Всесвітній день біженців -  міжнародний день, який щорічно 20 червня організовує Організація Об'єднаних Націй. Він призначений для святкування, інформування та вшанування біженців з усього світу. Цей день вперше був встановлений 20 червня 2001 року на знак визнання 50-ї річниці Конвенції про статус біженців 1951 року.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews