Роман Іванісов: Корупція сидить не тільки у високих кабінетах, а й на місцях, і Рівненщина тут не виключення, на жаль

22.06.2023 11:33   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

Народний депутат України від Рівненщини та член Антикорупційного комітету ВРУ Роман Іванісов вважає, що подолання корупції - один із найголовніших іспитів для України. Депутат пише про це в контексті Міжнародної конференції з питань відновлення України, яка протягом двох днів, 21-22 червня, проходить у Лондоні, та наводить наступні факти:


"Ще у минулому році попередні підрахунки складали понад $500 млрд потреб на відбудову нашої країни. Зараз кажуть вже про близько $750 млрд. Звісно, що це величезні кошти, і більшість з них Україна розраховує отримати від заморожених закордоном активів росіян.

Але дуже позитивний дзвіночок прозвучав учора на лондонській конференції - європейські держави об‘єднують зусилля у допомозі Україні:

- ЄС обіцяє покрити до 2027 року виділити приблизно €50 млрд євро;
- Велика Британія надасть пакет фінансової допомоги на близько $306 млн та ще $3 млрд протягом трьох років;
- Німеччина надасть Україні €381 млн на гуманітарну допомогу;
- Франція виділяє на відбудову €40 мільйонів;
- США надасть нам $1,3 млрд на ремонт енергосистеми і відновлення підприємств.

Тобто, за усіма підрахунками це понад $58 млрд! це величезні кошти, і це дуже потрібно Україні.

Але в залежності від того, як цими коштами будуть розпоряджатися! Адже, якщо ми не знищимо корупційну складову у всіляких тендерах і закупівлях, і не буде контролю над купівлею «барабанів і овочерізок» за космічними цінами, то:
а)ми не зможемо швидко відбудуватися,
б)нам більше ніхто не виділить допомогу,
в)ні про які членства можна не мріяти

Потужний виступ на конференції мала голова МЗС Німеччини Анналена Бербок, де прямо наголосила на необхідності термінової боротьби з кумівством і корупцією в Україні. Знаєте, у цей момент соромно стало за наших можновладців з одного боку, весь світ виспівує сміливість і мужність українських воїнів і пересічних громадян, і разом з цим - ненаситність українських чиновників Ганьба!

Зі свого боку, в антикорупційному комітеті Верховної Ради України ми прискіпливо розглядаємо кожен законопроект. Жодному законопроекту, який містить корупційні ризики і не відповідає антикорупційному законодавству, ми не надали позитивний висновок комітету. Антикорупційні органи зараз сконцентровані на своїй роботі, і це не може не радувати. Але, наголошую, що корупція сидить не тільки у високих кабінетах, а й на місцях, і Рівненщина тут не виключення, на жаль. Тому викорінювати її потрібно одночасно всюди. Сьогодні для нас поруч з поверненням українських територій, подолання корупції, певно, один з найважливіших іспитів. І ми зобов’язані гідно його скласти."

#Іванісов #народнийдепутат #округ153 #Рівненщина #Верховна_Рада #антикорупційний_комітет #StopRussia #supportukraine #russiaisaterroriststate 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews