Можна буде потрапити в історичне минуле Рівного: Державний архів Рівненщини виграв грант на відповідний проєкт

23.06.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Подорож у минуле – це можливо. Український культурний фонд підтримав проєкт Державного архіву Рівненської області, завдяки якому можна буде потрапити в історичне минуле Рівного навіть на 100 років.

Проєкт «Віртуальне Рівне: подорож у часі центральною вулицею міста» буде реалізований у цьому році в рамках програми «Культурна спадщина» Українського культурного фонду.

Проєкт сприяє збереженню, підвищенню рівня доступності та активного використання архівних документів. 

Проєктом передбачається оцифрування історичних документів (карти, плани, схеми, проєкти будинків, фотодокументи) про міський простір міста Рівне міжвоєнного періоду. На основі цих документів будуть створені цифрові продукти, які передбачають віртуальну мандрівку центральною вулицею міста (сучасна вул. Соборна) у вигляді, який вона мала близько 100 років тому.

Ми матимемо можливість пройтись історичною вулицею, дізнатися про власників будинків та про установи, промислові та торгівельні заклади, які там існували у 1920-1930-х роках. Така подорож стане можливою завдяки цифровій реконструкції автентичного вигляду збережених історичних будівель та втрачених будинків, створенні панорамного туру, 3D-сцен, розробці оффлайн екскурсії та відеоекскурсії. Крім того, до усіх оцифрованих документів буде надана можливість віддаленого доступу.

На реалізацію проєкту Український культурний фонд надає майже 700 тис. грн у формі гранту.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews