На Рівненщині розпочали роботу над розробкою Стратегії розвитку області до 2027 року

26.06.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Понад 70 фахівців різних сфер Рівненщини долучилися до розробки головного документу області. Над Стратегією регіонального розвитку до 2027 року розпочали працювати представники влади, громадських організацій, програм міжнародної технічної допомоги, бізнесмени та науковці.

«Про головні напрями змін у Стратегії області йшлося під час першого в області Форуму регіонального розвитку. А вже зараз усі ідеї ми розпочинаємо впроваджувати у практичну площину. Нагадую, те, якою буде Рівненщина у найближчі роки залежить від кожного з нас», - звернувся до учасників онлайн-наради перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

У свою чергу заступник голови ОДА Ігор Тимошенко нагадав, що на сьогодні на перший план в оновленій Стратегії вийшли питання протидії агресії росії, енергетичної безпеки, реалізації програм релокації бізнесу, зміни у демографічній ситуації в регіоні та налагодження співробітництва з європейською спільнотою.

«Все це потребує внесення необхідних змін до стратегічних та програмних документів розвитку регіону, громад, галузей економіки та соціальної сфери. Саме тому і була створена робоча група з підготовки змін до регіональної Стратегії розвитку», - зазначив Ігор Тимошенко.

Основне завдання робочої групи – підготовка пропозицій щодо оновлення Стратегії-2027 та плану заходів з її реалізації на 2024 – 2027 роки. 

Далі ці пропозиції будуть детально опрацьовані та винесені на розгляд керівного комітету з підготовки оновленої Стратегії.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews