Енергетичне заощадження: чи багато рівнян використовує сонячні панелі

03.07.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В області у 1068 домогосподарствах встановлені сонячні панелі. Лише цьогоріч на «зелену» енергетику перейшли 16 родин. А у 2022 році - 167 домогосподарств. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Сім’ї забезпечують свої енергетичні потреби, заощаджують на комунпослугах та продають електроенергію за «зеленим тарифом». Наразі загальна потужність усіх станцій в домогосподарствах становить 28,9  МВт.

Також в області «чисту» енергію за допомогою сонячних електростанцій виробляють 8 підприємств, загальна потужність яких – 3,5 МВт. Два представники бізнесу енергію продукують за допомогою біогазових установок потужністю 1 МВт, ще два – за допомогою гідроенергії потужністю 1,3 МВт.

«Окремі  бюджетні установи опалюються тепловими насосами. Всього в області 7 закладів використовує цей вид  альтернативної енергії. Загальна потужність –  більше півтисячі кіловат. Загалом торік в області з альтернативних видів палива було вироблено 40% загального обсягу теплової енергії», - розповів Віталій Коваль.

До слова, нещодавно сонячну електростанцію встановили на даху одного з корпусів Дубенської міської лікарні. Це перший медичний заклад в області, в якому реалізували проєкт «Сонячна допомога Україні». Започаткувала ініціативу громадська організація Екоклуб спільно з посольством Німеччини.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews