Фахівці Рівнеобленерго вже повернули світло в домівки 40-а населених пунктів Херсонщини

11.07.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Бригада високовольтників ПрАТ «Рівнеобленерго» ввела в роботу 8 підстанцій 35\10 кВ «Високопілля», «Осокорівка» «Біляївка», «Піонер», «Борозенське», «Нова Кубань» «Хрещенівка», «Суханове», провела ремонт на близько 100 км пошкоджених ПЛ 35 кВ, що дало можливість відновити електропостачання у понад 40 населених пунктів Херсонської області. Там працює 23 працівника Рівнеобленерго.

«Коли в країні біда – треба гуртуватися і допомагати», - так розповідає про свої перші відчуття, коли на Рівнеобленерго заговорили про необхідність їхати і відновлювати знищені росіянами мережі на Херсонщині, електромонтер 5 розряду Віктор Яремчук.

- Тому не мав ані тіні сумнівів, що необхідно їхати на південь допомагати знедоленим людям. Хоч і довелося залишити у нелегких умовах блекаутів, які влаштовували росіяни на всій території України, дружину та двох дітей - перша масована ракетна атака на Рівненщину та влучання у підстанцію у обласному центрі застало нашу бригаду у дорозі на Херсон, - пригадує Віктор.

У жовтні у складі бригади служби високовольтних ліній ПрАТ «Рівнеобленерго» Віктор вперше приїхав на Бериславщину, де за 20 кілометрів від проведення робіт ще тривали бойові дії. Відтоді з братом Вадимом та іншими колегами здійснили вже 9 вахт на Херсонщину і найближчими днями вирушають туди вдесяте. Віктор керує бригадним автомобілем з лебідкою, Вадим – автовишкою, обидва не лише піднімають колег-електромонтерів на висоту, а й самі натягують проводи в мережах 35 кВ (обидва брати Яремчуки - на колективному фото).

На початках вони були шоковані тим, наскільки понівеченим, знелюдненим, пограбованим виглядає багатий український край – частина підстанцій та мереж були знищені під час боїв, але багато ворог руйнував свідомо під час відступу. Також енергетики вчилися розрізняти вибухові пристрої, щоб знати, як вони виглядають і убезпечити себе – не завжди поруч бувають сапери. А росіяни, залишаючи місцевість, нашпигували її мінами. Найскладніше нашим хлопцям було перші два місяці. Але і зараз нелегко, коли впритул наблизилися до Дніпра – тут через близькість сіл до лінії фронту практично немає людей, і ступінь руйнувань ще більш вражає.

Тож працівники Рівнеобленерго розуміють, що херсонці ще довго потребуватимуть допомоги рівнян та й усіх українців, і роботи попереду ще багато.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews