Допопомога психолога чи психіатра: де її можна отримати на Рівненщині

13.07.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

231 лікар Рівненщини залучені до надання безкоштовної психологічної та психіатричної допомоги.

Про місцезнаходження найближчого фахівця та медзакладу можна дізнатися на онлайн-мапі - https://edata.e-health.gov.ua/e-data/dashboard/pmg-psychiatry

Кілька кліків – і людина вже знатиме прізвище лікаря, адресу та час прийому.

Зручний для використання ресурс днями презентували НСЗУ спільно з ВООЗ та координаційним центром з психічного здоров’я при КМУ.

На мапі відображаються всі медзаклади, які надають психологічну та психіатричну допомогу за договором із НСЗУ. Вказано місцерозташування 51 медзакладу, 93 місця надання допомоги та названо 231 лікаря з Рівненщини.

До слова, з початку року по психологічну допомогу до сімейних лікарів звернулися понад 17 тис. українців. Нагадаємо, такі консультації вправі надавати сімейні лікарі, які пройшли спеціальні тренінги, та лікарі-спеціалісти: психологи, психіатри, психотерапевти, зокрема, дитячі.

В Україні діє і Всеукраїнська програма ментального здоров’я, яка реалізується за ініціативи першої леді Олени Зеленської, а комунікаційна кампанія Ти як? формує у суспільстві культуру піклування про ментальне здоров’я.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews