Рівненська область продовжує налагоджувати економічні зв'язки з Польщею

17.07.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Рівненщину відвідала делегація Поморського воєводства з Польщі. Зустрівся із новими партнерами начальник Рівненській ОВА Віталій Коваль. Разом запланували співпрацю між Рівненщиною і Помор’ям в декількох сферах і підписали відповідний документ.

«Ключову ставку робимо на співпрацю в економічному плані. Зосередимося на спільній діяльності у сфері передових технологій та розумних рішень у бізнесі. Приділимо увагу співробітництву в галузі охорони навколишнього середовища. Обміну та співпраці між університетами. Спільним молодіжним проєктам та культурним обмінам. А також співпраці у реалізації проектів, що фінансуються Європейським Союзом», - розповів очільник області.

Нагадаємо, що це не перша зустріч з партерами. Домовленість про співпрацю розпочалася наприкінці квітня під час Саміту, що проходив під патронатом Президента України у Києві. Саме тоді Поморське воєводство долучилося до надання  нам допомоги. Так, вже у червні Рівненщина отримала карету швидкої допомоги для Обласного центру служби крові. Невдовзі приїде ще й УЗД-апарат. 

«Крім того, ми домовилися про відпочинок 50-ти рівненських пластунів 1 по 10 серпня у їхньому літньому таборі. На Рівненщині сьогодні наші польські друзі також відвідають «сухий порт» в Клевані та Клеванський госпіталь ветеранів війни», - сказав Віталій Коваль.

До слова, Поморське воєводство розташоване на півночі Польщі. Центром регіону є місто Гданськ. Має вихід до Балтійського моря.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews