Міністр освіти Оксен Лісовий ознайомився із профтехосвітою Рівненщини (ФОТО)

18.07.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У межах робочої поїздки на Рівненщину міністр освіти України Оксен Лісовий відвідав профтехи області. Зокрема, разом із начальником ОВА Віталієм Ковалем побували у Здолбунівському вищому професійному училищі залізничного транспорту та Квасилівському професійному ліцеї. 

«Оглянули сьогодні навчально-практичні центри «Сучасні будівельні технології», «Сучасна сантехнічна освіта», «Слюсар з ремонту колісних транспортних засобів», центр сучасних зварювальних технологій та STEM-центр. Наголосив Оксену Лісовому на нашому гаслі: «Зайняті руки ніколи не опустяться!». Наша задача у профтехзакладах - зробити руки золотими, а потім зайнятими. Працевлаштування – це ще один рівень освітянських задач», - розповів очільник області.

Нагадаємо, що нині 43% випускників шкіл Рівненщини обирають саме профтехосвіту. Віталій Коваль також додав, що наступна амбітна мета в області  - дійти до 50%. 

Оксен Лісовий, в свою чергу, схвалив такий підхід і підкресив, що країні необхідні фахівці для відбудови України.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews