На Рівненщині стартував проєкт «Збережемо життя кожної жінки для її родини»

21.07.2023 19:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Проєкт "Збережемо життя кожної жінки для її родини" націлений на профілактику раку шийки матки жінок із груп ризику (ВІЛ-інфіковані, жінки маломобільні та в інвалідних візочках, вимушено переміщені особи з Криму та сходу України).

Цей проєкт має на меті забезпечити тестування на високоонкогенні типи вірусу папіломи людини (ВПЛ), які викликають злоякісні новоутворення шийки матки, методом самозабору (квін-тіп), обстеження методом рідинної цитології, вакцинацію від ВПЛ, інформаційну кампанію для жінок України з залученням спікерів-волонтерів від медичної професійної спільноти (основна співпрацююча організація — Українська Асоціація кольпоскопії та цервікальної патології). Довідково: Іноземний партнер — Ротарі Клуби з декількох Дистриктів США (головний іноземний партнер — Ротарі Клуб Richmond з Техасу), проєкт реалізується за підтримки Міждержавного Ротарійського Комітету (ICC) Україна-США в рамках програми «Серця Європи» разом з Фундацією Ротарі Інтернешнл та USAID.

Про проєкт розповіли Вікторія Костюк - координаторка БФ "РОКАДА" у Рівненській області, голова ГО "Ротарі Клуб Дубно" та Ольга Палійчук - докторка медичних наук, лікарка гінеколог-онколог, голова Комітету Ротарійського Служіння місцевим громадам Дистрикту 2232, ГО "Ротарі Клуб Черкаси".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews