Технічне коноплярство: які обсяги роботи в цій галузі на Рівненщині

27.07.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

Перспективи розвитку галузі коноплярства обговорили вчора на нараді з науковцями та підприємцями. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

- В середньому в області технічними коноплями засівається від 200 до 500 га щороку. Наша мета - збільшити площі і створити повний цикл переробки з доданою вартістю, - сказав очільник області.

Також він додав, що для цього вже виділена земельна ділянка – понад 42 га в Привільненській ТГ. Наразі очікуємо затвердження статусу Індустріального парку.

Нагадаємо, з технічних конопель можна виготовити 200 найменувань різної продукції. Вона використовується для виробництва: тканини (наприклад, пошиття форми для військових); медичних препаратів; косметики; енергетичних технологій.

Зауважимо, розвиток коноплярської галузі дасть додатковий дохід і для фермерів Рівненщини.

Віталій Коваль, за підсумками наради, доручив додати в обласну програму підтримки АПК грант на переобладнання жатки та іншого устаткування для переробки технічних конопель.

- Рівненщина славилася льонарством та коноплярством. Тому відроджуємо, додаємо інноваційності і створюємо в області продукти з доданою вартістю, - підсумував очільник області.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews