На черговому засіданні Верховної Ради продовжили термін дії воєнного стану

27.07.2023 18:19   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Сьогодні на черговому засіданні Верховної Ради продовжили термін дії воєнного стану та загальної мобілізації на 90 діб, тобто до 15 листопада 2023 року. 
 
Про це на своїй офіційній сторінці повідомив народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов, члена антикорупційного Комітету ВР:
 
"По кадрових питаннях: парламент підтримав відставку Міністра культури та інформполітики Олександра Ткаченка та задовольнив заяву Юрія Арістова про складання депутатського мандату.
 
По законопроектах у цілому:
№7588 - щодо підвищення ефективності використання земель фізичними особами та суб'єктами державного сектору економіки. Відповідно до законопроекту, землі Національної академії аграрних наук та інші землі держвласності повинні прозоро здаватися в оренду на Prozorro. Право постійного користування замінюється на оренду;
№9322 – щодо уточнення положень про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду України. Документ є умовою до членства України у ЄС;
№9346-1 - про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення передбачуваності бюджетної політики та посилення боргової стійкості. Стосовно органів місцевого самоврядування, у законопроекті передбачено, що їм надаються повноваження вирішувати про спрямування залишків державних субвенцій на заходи з ліквідації наслідків збройної агресії РФ проти України або перерахувати їх в інший місцевий бюджет.
 
Також у першому читанні ухвалено законопроект №9534 про відновлення електронного декларування суб’єктами декларування. Звісно, що як член антикорупційного комітету я обома руками підтримую відновлення декларування, тому голосував «За», але…
 
В умовах війни відновлення реєстру декларацій потребує дуже великої обережності у частині розкриття та використання інформації. Тут і наші військові, і посадовці критичних сфер, і змушені переселенці, які полишили своє майно на тимчасово окупованій території, і сім’ї всіх цих людей. Тому тут повертатися до турборежиму недоречно та, навіть, небезпечно. Потрібно передбачити у законопроекті усі запобіжники. Але на це потрібен час, якого у нас, народних депутатів, для вивчення цього питання не було. Адже менш ніж за добу було оприлюднено текст законопроекту, а засідання нашого профільного антикорупційного комітету відбулося сьогодні безпосередньо перед початком сесійного засідання, відповідно розглянути детально кожну зміну в нас просто не було можливості.
Тому, у першому читанні проголосував, до другого буду вивчати це питання.
Слава ЗСУ!
Слава Україні!"
 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews