Майже двісті: стільки підприємців зараз займається у Рівненській області харчовою промисловістю
Опубліковано : Олекса Мирожит
В області майже 200 підприємців, які займаються виробництвом харчових продуктів. Про це розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та додав, що купувати рівненське – це підтримувати область.
«Сьогодні наші «харчовики» не лише тримають «економічний фронт», а й розвиваються і нарощують потужності. Це і потужні підприємства, і фізичні особи-підприємці, які переробляють невеликі обсяги сільськогосподарської продукції. Так тримати», - сказав очільник області.
Серед них:
- 106 підприємців в м’ясопереробній галузі;
- 47 – в хлібопекарській;
- 11 – в молокопереробній;
- 4 – в борошномельно-круп’яній;
- по 3 – в макаронній і олійно-жировій;
- 5 – в кондитерській;
- 7 – в овочепереробній галузі;
- 1 підприємець в спиртовій сфері.
Зауважимо, що попри війну підприємства харчової промисловості збільшили виробництво продукції тривалого зберігання.
В області також:
- будують потужний харчопереробний комплекс з п’ятьма виробництвами;
- ввели в експлуатацію першу лінію нового заводу по виробництву макаронних виробів швидкого приготування потужністю 20 тонн за добу.
Пресслужба Рівненської ОВА
Джерело: RvNews