єВідновлення: одна з родин на Рівненщині отримає кошти на ремонт житла, яке пошкоджене через агресора

03.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Завдяки урядовій програмі єВідновлення погоджено виплату допомоги першій родині з Рівненщини. Ці кошти можуть бути використані на ремонт власної оселі, що була пошкоджена російськими ракетами.

На сьогодні до Реєстру пошкодженого та знищеного майна мешканці Рівненщини подали 84 повідомлення про пошкодження майна та 6 заяв щодо отримання компенсації.

«Наразі така компенсація можлива лише для людей, чиї будівлі пошкоджені та не були відновлені. Нагадаю більшість таких об'єктів, а саме 183, ми оперативно відновили - завдяки спільним зусиллям влади, бізнесу та партнерів. Разом з тим, створені комісії встановлюють підстави для грошової компенсації. Одній людині відмовлено у такій допомозі, адже будівля вже була відремонтована», - прокоментувала заступниця голови Рівненської ОДА Людмила Шатковська.

Рішення щодо надання допомоги у розмірі 200 тисяч грн прийняла комісія місцевого самоврядування.

Вона додала, що кошти єВідновлення можна буде витратити або на придбання будматеріалів, або на будівельні роботи. Якщо людина впродовж 12 місяців не витрачає ці кошти, то вони будуть повернуті до державного бюджету.

Нагадаємо, в Рівненській області внаслідок збройної агресії російської федерації пошкоджено 202 об’єкти цивільної та критичної інфраструктури.

В Уряді підкреслили, що єВідновлення – це лише перший етап і він покриває лише невеликі за обсягом ремонти. Далі переходять на наступний етап – запуск компенсації за знищене житло. Для тих українців, чиє житло залишилося на окупованих територіях, або чиє житло було пошкоджено і вже зроблено або тільки потребує капітального ремонту житла – вже розробляються та затверджуються механізми, в тому числі спільно з міжнародними фінансовими інституціями.

Більше про єВідновлення можна дізнатися на сайті програми.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews