Поховання монахинь ХVІІІ століття знайшли археологи в одному з районів Рівненської області (ФОТО)

03.08.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


 

На Рівненщині розкопали поховання монахинь ХVІІІ століття.

Археологи працюють на околиці старого Дубна на місці колишнього Свято-Вознесенського монастиря. Знайдена конструкція поховальної пам’ятки-склепу дуже рідкісна для нашої місцевості. Це вже п’ята експедиція наших науковців.

Як повідомив один з керівників експедиції, голова МГНО «Дубенський археологічний осередок» Андрій Бардецький, знайдені артефакти вже претендують на археологічну сенсацію.

Він розповідає, що ділянку для розкопу обирали не наосліп. Попередні сезони наукових досліджень цієї території давали орієнтири про знаходження саме у цьому місці некрополя колишнього монастиря. І археологи не прогадали.

На місці поховання також знайдено намистини шпильки до жіночого одягу, прикраси, монети та церковне начиння.

Поки що археологи припускають, що склеп змурований наприкінці ХVІІІ-на початку ХІХ століття. Експедиція триває.

Нагадаємо, на цьому місці, за історичною довідкою, у 1592 році князь Василь Острозький заснував православний жіночий монастир. Він у ХVІІ столітті перейшов у Василіанський унійний орден та існував як греко-католицький монастир до 1832 року.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews