«Зруйнована, але не знищена…»: У Рівному можна побачити культурну спадщину Маріупольського музею

08.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Учора у КЗ «Рівненський обласний краєзнавчий музей» відбулося відкриття виставки культурної спадщини з фондів Маріупольського краєзнавчого музею «Зруйнована, але не знищена…».

Експозиція присвячена грецькій колекції музею, експонати якого було втрачено під час масових російських обстрілів навесні 2022 року або викрадено окупантами. Але музейникам вдалося оцифрувати частину музейної колекції.

Відзначимо, що історія міста Маріуполь тісно пов'язана з греками, які століття тому поселилися у приазовському краї та сформували унікальну самобутню культуру, багато елементів якої збереглися в сучасному житті міста регіону.

Так, виставка розповідає про історію та культуру греків Приазов'я, долю об'єктів історико-культурної спадщини грецької та інших етнічних громад в результаті війни, розв'язаної росією проти незалежної України. Раніше виставку вже було представлено у філії Грецького фонду культури в Одесі, та в Кропивницькому.

Побачити виставку можна до 1 вересня включно.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews