19 років тому другий енергоблок Хмельницької АЕС підключено до об'єднаної енергосистеми

08.08.2023 15:57   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Цими днями виповнюється 19 років з часу включення в енергосистему другого енергоблока Хмельницької АЕС.

null
Початок будівництва ХАЕС-2

Пуску ХАЕС-2 чекали понад двадцять років. Україна добудувала цей об‘єкт за власні гроші. Другий енергоблок ХАЕС підключали урочисто.

За 19 років експлуатації на ХАЕС-2 втілено чимало новітніх технологій, запроваджено низку заходів Комплексної (зведеної) програми підвищення безпеки енергоблоків України. Слід відмітити багаторічну безпечну експлуатацію енергоблоків ХАЕС та високу кваліфікацію персоналу атомної електростанції.

null
8 серпня 2004 року

Енергоблок №2 став пілотним в Україні у дослідженні режиму добового регулювання потужності, впровадження якого необхідне в умовах перерозподілу структури енергетичної генерації та важливою передумовою для експорту електроенергії.

З нагоди 19-ї річниці пуску другого енергоблока колектив атомників привітав генеральний директор Хмельницької АЕС Андрій Козюра, який побажав стабільної, безаварійної роботи та якнайшвидшого початку активної фази спорудження нових енергоблоків.

Будівництво нових потужностей - важливий компонент Енергетичної стратегії України та одна з ключових складових розвитку сучасної та безпечної атомної генерації. Це сприятиме досягненню поставлених енергетичних цілей країни, а також дасть можливість реалізувати нові соціально важливі проєкти в громадах регіону розташування ХАЕС.

Під час війни надійна та стабільна робота 2-го енергоблока та Хмельницької АЕС в цілому – особливо важлива складова енергетичної безпеки України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews