Рівненську область забезпечили протитуберкульозною вакциною до кінця року

10.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

В область надійшла вакцина від туберкульозу (БЦЖ). Рівненщина отримала 40750 доз цієї вакцини. Така кількість повністю забезпечує потребу області до кінця року.

Про це повідомили в Рівненському обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Як наголошують фахівці, щеплення проти туберкульозу є надійним щитом від важких генералізованих форм туберкульозу, таких як туберкульозний менінгіт і міліарний туберкульоз для немовлят. Ці форми туберкульозу особливо небезпечні для дітей першого року життя. Саме тому БЦЖ вводять на 3-5-й день життя дитини. Якщо з об'єктивних причин ви пропустили щеплення, можна зробити його пізніше. Головне – зробити!

БЦЖ - це жива вакцина з ослабленими мікобактеріями. Вони не здатні викликати захворювання. БЦЖ застосовують у багатьох країнах з високою поширеністю туберкульозу для захисту дітей.

На жаль, Україна й досі знаходиться в цьому переліку. Для порівняння, рівень захворюваності на туберкульоз в Україні – 48 на 100 тисяч населення, а в країнах Євроспільноти – від 0,1 до 1,2 на 100 тисяч населення.

Тому так важливо дотримуватися Національного календаря профілактичних щеплень і вчасно захищати своїх дітей від загроз.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews