Як нардеп Гунько «злив» держпідприємство «Тучинське» та «депутата Саню»

16.08.2023 08:59   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

ДП «Дослідне господарство «Тучинське», структурний підрозділ Національної Академії аграрних наук України, опинилося в центрі корупційного скандалу, який пов’язаний із затриманням НАБУ нардепа Гунька.

8 серпня 2023 року НАБУ і САП, за сприяння СБУ, викрили «на гарячому» чинного народного депутата України та його двох спільників. За версією слідства, народний обранець (одночасно є головою Тимчасової слідчої комісії ВРУ з питань розслідування фактів корупції на державних підприємствах, в установах та організаціях Національної академії аграрних наук України) запропонував підприємцю отримати землю під обробку. Ця земля була у сфері управління держпідприємств. Свої «послуги» він оцінив у розрахунку 130 доларів США за 1 гектар землі.

На відео, яке опублікувало НАБУ, чоловік розповідає про схему, через яку отримують хабарі посадовці в системі Національної Академії аграрних наук України завдяки здачі під посіви ріпаку чи озимих землі, що належить, наприклад дослідному господарству «Тучинське», яке, в свою чергу, знаходиться у Гощанській територіальній громаді Рівненської області.

Схожий на народного депутата України Гунька чоловік повідомив, що орендну плату за використання державних земель сільськогосподарського призначення отримує ціла низка «відповідальних» осіб.

Цікаво, що на відео, яке оприлюднило НАБУ, чоловік згадує про «депутата Саню», котрий вирішує усі питання по «Тучинському» та може дати свою людину на посаду керівника ДП, аби справи вирішувалися під контролем цієї людини. Не важко здогадатися, про якого депутата Олександра, який може вирішувати питання по «Тучинському», йде мова. Вдамося до елементарного аналізу – депутати ВРУ з іменем Олександр, котрі так чи інакше пов’язані з Рівненщиною, це: Олександр Аліксійчук, Олександр Ковальчук та Олександр Салійчук. Аліксійчук та Ковальчук не мають інтересів та впливів на ДП «Тучинське», а от Салійчук має власні бізнес-інтереси та вплив на Гощанську територіальну громаду, та ще й є членом Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики. Отже, ймовірно, що саме про нього і йшла мова у плівках НАБУ.

То ж чекаємо розвитку подій, які можуть змінити чимало на Рівненщині, якщо, звісно, ​​влада вистачить політичної волі прикрити лавочку тим, хто навіть під час війни продовжує хворіти «схематозом».

Петро Українець,

за матеріалами НАБУ


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews