У Дубенській міській лікарні з'явилося ангіографічне відділення (ФОТО)

17.08.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У рамках робочої поїздки на Рівненщину Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, спільно з начальником Рівненської ОВА Віталієм Ковалем, представниками місцевої влади, взяли участь у відкритті ангіографічного відділення в Дубенській міській лікарні.

Ангіографічне обладнання дозволить здійснювати високоточні обстеження та втручання. Його придбали за державні кошти - понад 8 млн грн. Відділення відремонтувала місцева влада.

«В Дубенській міській лікарні починає працювати ангіограф. Він був закуплений міністерством за кошти державного бюджету і перерозподілений в лікарню в червні минулого року. Від сьогодні нарешті запрацює для пацієнтів Рівненщини. Ангіографія це так званий «золотий стандарт» у вивченні судин людини, що дозволяє визначити їх функціональний стан. Такі сучасні високотехнологічні методики лікування судинних патологій мають бути доступні для українських пацієнтів», - зазначив Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Нагадаємо, медзаклад визначений, як кластерна лікарня Рівненського госпітального округу Дубенського району. Він спрямований на інтервенційну медицину, тобто кардіологічну галузь.

«Сьогодні у Дубенський лікарні надають якісну послугу людям із серцевими проблемами. Розвивати медичну систему під час війни важливо і необхідно», - прокоментував Віталій Коваль.

Також начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, керівники медичної галузі області обговорили з Міністром охорони здоров’я низку важливих питань. А саме:

  • проблемні моменти функціонування військово-лікарських комісій;
  • зміцнення бази Острозької обласної психіатричної лікарні;
  • будівництво третього корпусу Рівненського обласного госпіталю ветеранів на понад 10 тисячах м².

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews