Рятувальники Хмельниччини провели оперативно-тактичне вивчення об’єктів Хмельницької АЕС

17.08.2023 16:38   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

На майданчику ВП ХАЕС представники ГУ ДСНС України в Хмельницькій області провели оперативно-тактичне вивчення об’єктів з наявністю небезпечних хімічних речовин (ХНР).

Головний інспектор ВП ХАЕС Василь Лановенко ознайомив учасників заходу з роботою підприємства, а представник хімічного цеху Сергій Зиков розповів про використання небезпечних хімічних речовин у технологічному процесі на Хмельницькій АЕС. 

«Надзвичайники» здійснили обхід промислового майданчика, акцентувавши увагу на розташуванні об’єктів із ХНР, джерел зовнішнього протипожежного водопостачання тощо. Рятувальники мали змогу відвідати внутрішній кризовий центр ВП ХАЕС, де представники управління протиаварійної готовності та реагування розповіли про призначення та використання цієї споруди. 

Як зазначив начальник управління реагування на надзвичайні ситуації ГУ ДСНС України в Хмельницькій області Сергій Поліщук, специфіка об’єктів з НХР вимагає постійної підготовки та удосконалення навиків рятувальників. Саме такі практичні заходи покращують взаємодію під час ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews