То чи з'явився у Віталія Коваля золотий «гелік»? Пояснення Рівненської ОВА

18.08.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

У додатку «ТікТок» виявлено відео про начальника Рівненської ОВА Віталія Коваля, який ніби-то придбав золотий Мерседес Гелентваген. Це є ніщо інше як інформаційно-психологічна спеціальна операція росіян, так звана ІПСО, метою якого є дискредитація чинних представників влади.

Про це повідомив директор департаменту  цифрової трансформації та суспільних комунікацій Рівненської ОДА Олександр Поліщук під час брифінгу.

«Такі ж ролики гуляють про інших представників влади. Наприклад, очільник Волинської ОДА ніби-то придбав собі Ролз Ройс. Раніше вороги запускали ІПСО про купівлю окремими керівниками областей та міністрами нерухомості у Франції та деінде», - прокоментував Олександр Поліщук.

За його словами, росіяни роблять усе примітивно: дезінформація запускається в український інформаційний простір з єдиного акауту в соцмережі. Всі ці акаути є фейковими. Озвучку відео українською мовою росіяни створюють за допомогою нейромереж.

Які ознаки проведення російської ІПСО?

- фейковий акаунт у "ТікТок" чи іншій соцмережі;

- єдине відео в акаунті;

- відсутність будь-яких підписників або їх мінімальна кількість;

- неправильні наголоси та закінчення в голосовому супроводі свідчать про використання можливостей нейромереж для генерації голосу;

- відсутність метаданих відеофайлу, що не дозволяє отримати інформацію про його походження.

«Якщо ви бачите такі відео, залишайте на нього скарги з причиною «ненависть та переслідування – переслідування й цькування». Це дасть можливість блокувати рашистську ІПСО. Закликаю усіх думати критично! Врешті-решт, є такий народний вислів: «На паркані  також пишуть». І це не значить, що це правда», - підсумував директор департаменту.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews