Рівненські студенти та культурні діячі отримали сертифікати і стипендії

18.08.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль та голова обласної ради Андрій Карауш вручили сертифікати на грошові винагороди найкращим учням, студентам, діячам культури та мистецтва Рівненщини. До вітань долучилися керівники освітньої та культурної галузей.

Зокрема, 95 успішних студентів та учнів області за підсумками навчального року отримали обласні премії у розмірі 5 тисяч гривень кожна.

Іменні сертифікати одержали:

29 призерів IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із базових предметів;

27 призерів ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Малої академії наук України;

5 призерів Міжнародного конкурсу знавців української мови Петра Яцика;

34 призери Всеукраїнського мовно-літературного конкурсу ім.Т.Шевченка та всеукраїнських конкурсів, учасники міжнародних та всеукраїнських науково-практичних конференцій.

Серед призерів – 7 учнів загальноосвітніх закладів, які мають перемоги у двох конкурсах всеукраїнського рівня. Їм призначено премії у розмірі 10 тисяч гривень.

Також відзначили творчу молодь, діячів культури та мистецтва Рівненщини. Їм присуджено 10 стипендій та 2 гранти для створення і реалізації творчих проєктів, вручено відповідні сертифікати.

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль подякував дітям, молоді, дорослим стипендіатам, які показують приклад і підтримують українську освіту і культуру.

«Освіта і культура – це два стовпи, з яких почнеться відродження країни після Перемоги. Сьогодні непрості часи, але ми маємо жити з філософією переможців. Закликав присутніх нести цю психологію. Дозволити перемогу в їхніх головах і викласти її у листах, віршах, поемах, піснях. Тоді ця перемога стане всеосяжною», - зазначив Віталій Коваль.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews