Розвідник-санітар отримав відзнаку «Слава Рівненщини»

24.08.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль під час урочистостей до Дня Державного Прапора вручив найвищу відзнаку області «Слава Рівненщини». Нагороду започаткували минулого року.

Цього разу її отримав молодший сержант Олексій Ляховчук, розвідник-санітар роти спеціальної розвідки військової частини А1994.

«Це почесна відзнака, яка є нагородою найвищого рівня Рівненської обласної державної адміністрації. Її запровадили вперше в історії області лише минулого року. Сьогодні «Слава Рівненщини» вручена бойовому нашому товаришу – воїну, який служить в ЗСУ. І це четверта нагорода з моменту започаткування», - наголосив Віталій Коваль.

Відзнака військовому вручена за поданням ОК «Захід».

16 червня цього року, за бойовим розпорядженням командира, Олексій разом із особовим складом розвідувальної групи здійснювали розвідувально-штурмові заходи на околицях населеного пункту П’ятихатки Запорізької області.

Під час переміщення групи противник здійснив танковий та артилерійський обстріл.

Незважаючи на небезпеку для власного життя та здоров’я, молодший сержант Олексій Ляховчук, перебуваючи в зоні ураження артилерії противника, забезпечив своєчасне надання домедичної допомоги 5 пораненим військовослужбовцям та взяв активну участь в евакуації їх із поля бою.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews