У Дубні можна побачити фото звільненого Херсона, зроблені військовослужбовцем-фотографом

31.08.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

В палаці князів Любомирських, що є частиною Державного історико-культурного заповідника м. Дубно, діє виставка робіт херсонського фотографа, добровольця, а нині військовослужбовця Збройних Сил України Антона Балана.

Це 25 світлин, об’єднаних у документальний фотопроєкт «Дні світла. Дух та почуття щойно звільненого Херсону», які автор обрав з-поміж кількох тисяч документальних фотокадрів. Їх фотограф почав знімати вже на другий день після звільнення Херсону в листопаді 2022 року.

На історичних світлинах - люди, їхні емоції та загалом дух щойно звільненого від російських окупантів міста.

Дні світла – назва символічна. Адже кілька тижнів до та після звільнення Херсон вкривали туман і щільні темні хмари. Лише в перші дні, коли в місто зайшли українські військові, небо заясніло.

«Мета моєї виставки - щоб люди відчули щирість херсонців, глибше зрозуміли їхні емоції, настрій та віру», - пояснив автор світлин Антон Балан.

Виставка його робіт також має благодійну мету – збір коштів на потреби ЗСУ. Тому є загальноукраїнською. Фотографії вже побачили в Києві, Дніпрі, Черкасах, Івано-Франківську, Коломиї, Львові, Трускавці та Луцьку.

В Дубенському замку експозиція доступна для відвідувачів до 12 вересня.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews