У Дубенському районі збираються вакцинувати від сказу диких тварин: як це буде реалізовано

05.09.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Пероральну вакцинацію диких м’ясоїдних тварин планують провести у Дубенському районі. У наступному році  подібні заходи можуть проводитися і в частині Рівненського району.

Кампанію запланували на другу декаду вересня. Таке рішення прийняла протиепізоотична комісія при Рівненській ОДА під керівництвом заступника голови ОДА Ігоря Тимошенка. 

Це потрібно для того, аби уникнути подальшого розповсюдження сказу. Адже, за даними держпродспоживслужби, вже на кінець серпня у Рівненській області зафіксували 31 випадок сказу у диких та домашніх тварин. При цьому за весь період минулого року таких випадків було всього 30.

- Раніше приманки з вакциною для диких тварин розповсюджували за допомогою авіації. В умовах воєнного стану це заборонено. Тому вакцину будуть розкидати наземним методом. Для цього створюємо робочі групи, в які увійдуть, крім спеціалістів держпродспоживслужби, представники лісового та мисливського господарств, поліції, органів місцевого самоврядування та користувачі мисливських угідь, - зазначив Ігор Тимошенко.

Розподіл приманок з вакциною відбуватиметься у лісових та польових угіддях району, поза територіями населених пунктів та водойм. Приманка безпечна для людей і тварин, має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку із різким запахом м’ясокісткового борошна.

Нагадаємо, проведення даної роботи дасть змогу створити імунний бар’єр між дикими м’ясоїдними та домашніми тваринами так як основним джерелом інфекції є червона лисиця, яка зараз часто заходить на території населених пунктів в пошуках їжі.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews