Популяризація культурної спадщини України - мета об'єднання Коломиї та Рівненщини

06.09.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

У Коломиї на базі Палацу культури та мистецтв «Народний дім» відбулася конференція «Сплетіння культур». В ході якої обговорили подальші кроки задля популяризації української культури, спадщини та наших колоритних традицій.

- Ми створили дійство, якого не виділа ні Коломия, ні Рівненщина. Відбулася синергія двох вельми колоритних і багатих на культурні цінності та традиції регіонів України. Наші традиції, наші цінності нетлінні попри все, і всупереч усьому. Наша культура унікальна, самобутня і відрізняється поміж решти. Я хочу розповісти, яке ж то наше Полісся цікаве в контексті своєї спадщини, ми бережемо та шануємо те, що залишили нам пращури, - каже директорка КЗ «Рівненський обласний центр народної творчості» Ірина Рачковська.

В рамках заходу було презентовано «Міжрегіональну виставку «Обрядовість України: від Рівненщини до Волині».

- Наша Рівненщина унікальна та щедра на поцілованих Богом людей, тут живуть працьовиті й талановиті люди, які своїм мистецтвом дивували та радували усіх присутніх, - додала Ірина Рачковська.

Окрім того, обидва регіони представили свої обряди весілля. Після автентичного, традиційного весілля Рівненщини присутнім продемонстрували видовищне покутське весіллє.

- Наша культура відрізняє нас поміж інших культур своєю самобутністю. Вельми вдячна Вам за таке вдале створеннянової рівненсько-коломийської родини. Дякую, що вмієте берегти та популяризувати наші цінності, - відзначила заступниця начальника управління культури і туризму Коломийської міської ради Мар'яна Кодіна.

Пресслужба Рівненської облради


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews