Перші два Центри психосоціальної підтримки з'явилися у Сарнах та Володимирці

06.09.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

популярне


Перші два центри психосоціальної підтримки з’явилися у Сарнах і Володимирці. Тут безкоштовно надаватимуть допомогу ветеранам, членам їхніх сімей, родинам загиблих, пораненим, полоненим. Також матимуть можливість отримати послуги переселенці та цивільні громадяни із травматичним досвідом.

У таких центрах працюватимуть мультидисциплінарні команди, у складі яких будуть психіатр та психологи. Надавати послуги будуть стаціонарно та мобільно - для людей у віддалених населених пунктах. Діяльність закладів буде поширюватися на кожен із 4-х районів області. Ще два невдовзі відкриють у Дубно та Здолбунові.

Проєкт «Психосоціальна підтримка в України» PRO_MentalHealth реалізується за підтримки Фонду міжнародної солідарності (Республіка Польща) у партнерстві з BGK (Банк крайового господарства), Європейською Комісією та програмою «Підтримка демократії» Міністерства закордонних справ Республіки Польща.

«Відкриття Центрів психосоціальної підтримки – приклад ефективної співпраці Уряду, влади та міжнародних партнерів. Така робота розпочалася ще на початку року. Фахівці оцінювали потреби у психосоціальних послугах серед населення, визначали локації для центрів підтримки, перспективи їх діяльності та розвитку. Також відбулася передача 4-х автомобілів, що значно полегшить роботу фахівців», - сказав перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін.

Він додав, що проєкт співзвучний з Всеукраїнською програмою ментального здоров’я «Ти як?», ініційованою Оленою Зеленською. Головна мета цих ініціатив - допомогти українцям подолати наслідки війни, покращити психоемоційний стан різного ступеня важкості та підтримати тих, хто цього потребує.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews