Благодійний фонд «Рокада» Рівне розповідає історії переселенців

26.09.2023 22:36   Джерело: RvNews
Опубліковано : Вікторія Синиця
Благодійний фонд «Рокада» Рівне не зупиняється у своєму завданні збирати та розповідати історії переселенців. Привабливість цих розповідей полягає в їх унікальності, силі та незламності людського духу.
 
Юлія з родиною родом із затишного містечка Ізюм. Вона – любляча дружина та мати двох синів. Коли почалося повномасштабне вторгнення, родина не відразу покинула місто. Спочатку думали, що все скоро закінчиться. Проте, кожна ніч проведена в укритті нарощувала напругу та ризики, і вони зрозуміли, що необхідно залишити свій дім та шукати безпеку в іншому місті, тому переїхали до міста Рівне.
“Спочатку прийшлося важко, адже все було незнайомим і незвичним”, - каже жінка.
Однак, Юлія не здавалася. Вона почала відвідувати курси української мови, групові зустрічі з психологом, оновила свою кар'єру, як вихователька в дитячому садочку, а також зайнялася влаштуванням своїх дітей у нові школи та гуртки.
 
Молодший син Юлії продовжив розвиватися у своїй улюбленій сфері - музиці, тоді як старший знайшов відповідь своїм патріотичним почуттям, долучившись до пластових уроків. Юлія говорить, що у Пласті закладаються дуже хороші цінності.
“Я дуже пораділа тому, що у таборі мій син повірив в себе й свої сили та помітила, як швидко він подорослішав”, – пишається мати.
Чоловік Юлії також швидко знайшов своє місце у новій реальності, продовживши роботу з виготовлення окулярів, якою він займався і раніше. Сьогодні Рівне стало вже рідним для цієї родини, а їхнє почуття належності до міста зміцнилося. Юлія каже:
“Ми навіть не уявляємо, яка сила є в кожному з нас, коли йдеться про виживання”.
ВПО - це не лише три літери, це мільйони українців, кожен з яких має свою власну унікальну історію втрат, болю, змагань та силу, що дозволяє їм починати заново, незалежно від віку та обставин.
Тож нехай ця історія стане натхненням для інших, нагадуючи нам про значення сили духу та самовідданості.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews