Роман Іванісов: Увійшли у процес розгляду правок до законопроекту №10038 щодо збільшення видатків Держбюджету-2023 на 322 млрд грн

06.10.2023 07:42   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини
Народний депутат України від Рівненщини Роман Іванісов звітує про пленарний день у Верховній Раді:
"На черговому засіданні Верховної Ради в цілому ухвалили законопроект щодо розширення форм надання компенсації за пошкодження об’єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій (№10063). Він передбачає надання грошових коштів шляхом перерахування на поточний рахунок отримувача компенсації; ці гроші отримувач зможе витратити виключно на ремонт чи відбудову зруйнованого житла чи об’єкту нерухомого майна. Виплати (за цим законопроектом) тим, хто вже зробив ремонти у пошкодженому війною житлі, розпочнуться з 1 січня 2024 року.
 
Також спростили процедуру списання військового майна: законопроект №10039 прийнятий в цілому.
У першому читанні прийняли законопроект №6393-Д щодо притягнення до відповідальності за булінг дітей за межами шкіл: в гуртках, спортивних секціях, дитячих оздоровчих таборах тощо. Нагадаю, що раніше було прийнято законопроект щодо протидії булінгу (цькування) дітей у закладах освіти, яким запроваджена адміністративна відповідальність.
 
Також за основу прийнято законопроекти:
№9666 – щодо скасування визначення граничної чисельності військовослужбовців в загальній кількості Держспецзвʼязку;
№9088 – щодо посилення ефективності функціонування інституту службових осіб, відповідальних за перебування затриманих та осіб взятих під варту.
 
Увійшли у процес розгляду правок до законопроекту №10038 щодо збільшення видатків Держбюджету-2023 на 322 млрд грн. До другого читання внесено понад 1000 правок. Заслухали виступи з трибуни Верховної Ради міністра фінансів Сергія Марченка, міністра оборони Рустема Умєрова та міністра промисловості Олександра Камишіна, які одноголосно виступили на підтримку ухвалення змін до бюджету поточного року".
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews