Де на Рівненщині покращують ментальне здоров'я

10.10.2023 13:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

День ментального здоров'я, первинна психологічна допомога та перелік закладів, де надають таку допомогу на Рівненщині. Про це говорили під час брифінгу в Рівненській ОДА з координаторкою з ментального здоров'я у Рівненській області Оленою Гандзюк.

«В умовах війни потреба в психологічній, психотерапевтичній допомозі значно зросла, нині її потребує кожен українець. Передусім людині, яка відчуває необхідність допомоги, варто звертатись до свого сімейного лікаря. На Рівненщині у 63 закладах первинної медико-санітарної допомоги області вже надають такі послуги. Така ініціатива впроваджується в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яка ініційована першою леді Оленою Зеленською», - повідомила Олена Гандзюк.

Координаторка також зауважила, що в громадах працюють Територіальні центри соціального супроводу, подібні послуги надають окремі благодійні та громадські організації, а також психологи в закладах освіти.

Як зазначила Олена Гандзюк, завдання на сьогодні - створити в області мережу психологічної допомоги, щоб в кожній громаді була змога отримати якісну та оперативну допомогу. Нині вже завершили роботу над інтерактивною картою Рівненщини, на якій розміщені усі локації, де можна отримати такі необхідні послуги.

«День ментального здоров’я це не про свято. Це можливість зрозуміти для кожного з нас, що ми повинні дбати про ментальне здоров’я своє та своїх близьких і в разі потреби звертатись за кваліфікованою психологічною допомогою», - наголосила Олена Гандзюк.

Нагадаємо, 10 жовтня відзначатимуть Всесвітній день ментального здоров’я. На Рівненщині, зокрема проведуть інтерактивний івент «Подорож до ментального здоров'я» - кожен бажаючий зможе пройти коротку анкету й оцінити свій стан ментального здоров'я, а також дізнатись у психологів-волонтерів декілька простих методик самодопомоги. Такі заходи відбуватимуться в територіальних громадах, медзакладах та закладах освіти. У Рівному основна локація - ТРЦ «Злата Плаза».

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews