До Дня ментального здоров'я в Рівному відбувся круглий стіл

11.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит

Ти як? Сьогодні це запитання звучить найчастіше. Саме з ним звернулася до українців і перша леді Олена Зеленська, започаткувавши Всеукраїнську програму ментального здоров’я. На цю тему, спеціально до Всесвітнього Дня ментального здоров’я, провели на Рівненщині круглий стіл.

Як повідомляє начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, наш регіон активно розвиває цю сферу. Разом з міжнародними донорами ми вже відкрили 4 центри психосоціальної підтримки у 4 районах області. Проводимо навчання медичного персоналу, працівників освіти. У виїзних мобільних бригадах присутні психологи, які допомагають ветеранам війни, членам їхніх сімей та сімей загиблих, внутрішньо переміщеним особам, а також цивільним особам, які пережили травматичний досвід.

- Ментальне здоров’я і наш психологічний стан - це не завдання для галочки і не статистика. Це про важливі речі, про об’єднання суспільства. Людина, яка потребує допомоги, повинна мати можливість просто і швидко її отримати.

День ментального здоров’я повинен бути щодня. Адже нація переможців це ті, хто допомагає людям повернутись до нормального життя - в економічне, соціальне середовище. Це наше завдання і наша відповідальність, - зазначає Віталій Коваль.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews