У Рівному презентували «Осінній вернісаж» Миколи Шолудька

11.10.2023 12:28   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

Заслужений архітектор України, доцент кафедри архітектури та середовища НУВГП, лауреат республіканських конкурсів, а тепер ще й художник Микола Шолудько презентував свою дебютну виставку живопису «Осінній вернісаж».

null
Фото: Наталія Рівненська

 

null
 

 

null

 

null
 

 

null
 

У виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулося урочисте відкриття персональної виставки картин Миколи Шолудька. В експозиції близько сотні різножанрових робіт - пейзажів, портретів, натюрмортів, архітектурних пам'яток і впізнаваних будівель міста Рівного.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

«Живописом захоплювався завжди, але присвятити себе написанню картин зміг лише в останні роки, після виходу на пенсію – з’явилося більше часу, коли зміг собі дозволити таке задоволення», - розповів Микола Шолудько.

Писати картини Микола Володимирович любить на природі, коли дозволяє погода – живописні краєвиди додають натхнення.

null
 

 

null
 

 

null
 

«А рушієм творчості став запах фарб. Люблю олійний живопис ще з дитинства, коли заходив у майстерню до покійного Анатолія Мартиненка. Той запах тоді зайшов мені в душу», - згадує митець.

Як архітектор Микола Шолудько завжди уважний до деталей, а колористику відзначили навіть відомі художники Рівненщини.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

Директор Рівненського обласного краєзнавчого музею Олександр Булига привітав митця з дебютом та подякував Збройним Силам України за можливість творити та працювати. Модераторка заходу Оксана Лозяк, старша наукова співробітниця сектору мистецтв музею, поділилася спогадами про спілкування та перші планування виставки з Миколою Володимировичем.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

До вітального слова долучилися друзі, рідні, колеги та поціновувачі творчості Миколи Володимировича: завідувачка кафедри архітектури та середовищного дизайну Ольга Михайлишин, голова Рівненського обласного осередку Національної спілки художників України Петро Подолець, живописець Віктор Гвоздинський, літератор Юрій Береза, художники Ігор Філик, Анатолій Іваненко та Василь Наумець.

Художник та реставратор Ярослав Марчук, глибоко вражений творчим генієм митця, присвятив пану Миколі авторський сонет.

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null
 

 

null

Виставка діятиме у Рівненському обласному краєзнавчому музеї впродовж місяця.

null
 

*ДОВІДКА.

Народився Микола Володимирович Шолудько 23 листопада 1955 р. у с. Здовбиця Здолбунівського району Рівненської області – архітектор, член правління Спілки архітекторів України (1988). У 1972р. закінчив Рівненську дитячу художню школу, 1978р. – архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту.

Згодом архітектор, головний спеціаліст-архітектор Рівненської філії “Діпромісто”, з 1992р. – начальник управління містобудування та архітектури ОДА, головний архітектор Рівненської області. Заслужений архітектор України (2003р.), Лауреат Державної Премії України в галузі архітектури (2006р.) за “Реалізацію етапу відродження Національного університету Острозька академія” . На даний час займається практичною архітектурною діяльністю – головний архітектор ПП фірми “Аркада” та науково-викладацькою роботою – доцент кафедри архітектури та середовищного дизайну НУВГП м. Рівне М.В.

Шолудько є автором численних архітектурних проектів. Також розробив та веде лекційні курси з дисциплін “Архітектура сучасного житла”, “Законодавство і сучасні проблеми архітектурного проектування”, керує курсовим та дипломним проектуванням, магістерськими роботами , проводить практичні заняття. Має публікації наукового та навчально-методичного характеру.

Більше про нагороди Миколи Шолудька читайте ТУТ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews