Майже на 25%: на стільки зросла альтернативна енергетика в Рівненській області

20.10.2023 08:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

За час війни на Рівненщині альтернативна енергетика зросла майже на 25%. Про це повідомив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

«Після торішніх атак на енергетичну інфраструктуру ми побачили всі слабкі сторони. Висновок - нам необхідна диверсифікація. Альтернативна енергетика дає можливість не лише виживати під час знеструмлення, а й заробляти. На Рівненщині під час війни процес «децентралізації» енергетики показав приріст на 24,4 %. Впродовж цього складного періоду на зелену енергетику перейшло +210 домогосподарств», - сказав очільник області.

Нагадаємо, на Рівненщині «чисту» енергію виробляють сонячні електростанції, біогазові установки, а також з потоків водних мас.

Також він додав, що загалом в області понад тисяча домогосподарств встановили сонячні панелі для власних потреб та продають електроенергію за «зеленим тарифом». Загальна потужність таких станцій становить 29,5 МВт.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews