Джерела безперебійного живлення — надійний захист на випадок відключень світла

23.10.2023 08:05   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

 

Цілком ймовірно, що взимку росія сконцентрує ракетні удари по енергетичній інфраструктурі. Відтак, можливі перебої з електрикою та планові відключення світла. Але якщо ви хочете, щоб ваша домашня мережа Wi-Fi та електронні пристрої продовжували працювати в разі збою, джерело безперебійного живлення (ДБЖ) стане гідною інвестицією. Великий асортимент за посиланням https://www.foxtrot.com.ua/ru/shop/istochniki_besbereboyinogo_pitaniya.html.

Головне призначення джерел безперебійного живлення — це тимчасове живлення підключених електронних пристроїв, у разі вимкнення електроенергії або ж низької напруги.

Ось у яких випадках безперебійні джерела живлення знадобляться найбільше:

  • Захист електроніки: вони захищають підключені електронні пристрої від можливих пошкоджень, які можуть виникнути при раптовому відключенні електроенергії. Це особливо важливо для комп’ютерів, серверів, моніторів, маршрутизаторів і інших обладнань.
  • Завершення важливих завдань: дають користувачам додатковий час для збереження даних, завершення важливих завдань та коректного вимкнення комп’ютерів і інших пристроїв. Це може запобігти втраті важливих інформаційних даних.
  • Забезпечення безперервної роботи систем: важливі системи такі, як медичне обладнання, банкомати, телекомунікаційні обладнання і сервери, вимагають безперебійного живлення для надійної роботи.
  • Забезпечення комфорту вдома: дозволяють користуватися освітленням, системами опалення і кондиціонування повітря, холодильниками та іншими побутовими пристроями під час відключення електроенергії.
  • Економія грошей: встановивши ДБЖ, ви можете бути спокійними за свої електроприлади. Ви уникнете поломок, а відповідно вам не доведеться витрачати гроші на ремонт.
  • Джерела безперебійного живлення незамінні в різних галузях, зокрема, на підприємствах, науково-дослідних центрах, медичних установах, банках, телекомунікаційних компаніях тощо.

Щоб визначити, який резервний акумулятор ДБЖ найкраще підійде для вас передусім врахуйте:

1. Розмір навантаження, яке потребує захисту джерел безперебійного живлення.

Для кожного пристрою, який буде під’єднати до ДБЖ, визначте споживання електроенергії (ват) ним. Кількість споживання електроенергії зазвичай можна отримати з паспортної таблички обладнання або документації виробника. Необхідна потужність — це сума споживаної потужності пристроїв, які підключаються до ДБЖ.

2. Оцініть необхідний час роботи ДБЖ для критичних пристроїв.

Якщо у вас є генератор для розширеного резервного живлення, необхідний час роботи ДБЖ може становити лише кілька хвилин для безпечного запуску та переходу на генератор. Майте на увазі, що, як правило, чим більше обладнання ви увімкнете до одного ДБЖ, тим коротшим буде загальний час роботи. Альтернативою може бути використання окремого ДБЖ для певних пристроїв.

3. Визначте необхідну кількість розеток.

Додайте кількість пристроїв, які вам потрібно підтримувати ДБЖ, і переконайтеся, що ДБЖ має достатньо розеток для задоволення ваших нагальних потреб.

4. Автономність.

Вартість ДБЖ із вбудованим акумулятором трохи менша, якщо порівнювати з моделями із зовнішньою батареєю. Однак і автономна робота таких апаратів невелика, але цілком вистачає для коректного завершення роботи на ПК або вимкнення телевізора у звичайному режимі.

Вибір ДБЖ має бути здійснений відповідно до ваших потреб. Ретельне дослідження та консультація з фахівцем допоможуть вам знайти найкращий варіант.

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews