На Острожчині завдяки УКФ реалізували два інноваційні культурно-освітні проєкти, - Олеся Гощук

23.10.2023 15:43   Джерело: RvNews
Опубліковано : Наталія Рівненська

На Рівненщині реалізували два нових проєкта культурно-освітнього спрямування, цікаві інноваційними рішеннями та свіжими ідеями реалізації: «Центр культурних креативних індустрій» за підтримки Українського культурного фонду та «Анімаційна історія князів Острозьких».

19 жовтня відбулося відкриття центру неформальної освіти в галузі креативних індустрій в місті Острог Рівненської області. Для цього команда проекту облаштувала комфортний та оснащений необхідною технікою простір в одному з приміщень Національного університету «Острозька академія».

Організатори планують проводити освітні заходи для молоді та співробітників закладів культури, які хочуть впроваджувати інноваційні технології в своїх роботі. У цьому році у рамках проекту буде проведено серію навчальних тренінгів з вивчення відеографії, оцифрування, 3D дизайну, 3D друку та інших тем, а також організовано креативний хакатон для молоді з різних регіонів України.

Ще одним проектом за підтримки УКФ, який реалізовує ГО «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст» (Town Image Studio), є «Анімаційна історія князів Острозьких». У рамках даної ініціативи завершується процес створення серії із 7 анімаційних відео про різні аспекти історії та культурного надбання князів Острозьких. Історичну атмосферу у відео реконструйовано за допомогою цифрових технологій.

Проект сприятиме розвитку туристичного потенціалу міста та, завдяки онлайн формату, буде популярний серед широкої аудиторії як в Україні, так і закордоном. Серія відео буде розміщена на сайті «Віртуального музею спадщини князів Острозьких» та стане логічним продовженням ряду ініціатив з популяризації культурної спадщини княжого роду.

Проєктна менеджерка ГО «Студія розвитку туристичного іміджу малих міст» Олеся Гощук розповіла про реалізацію проєктів, "підводні камені" в роботі з донорами та поділилася формулою успіху.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews