Понад півтисячі: стільки абітурієнтів прийняв релокований з Бахмуту до Рівненщини навчальний заклад

25.10.2023 09:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

Релокований Бахмутський центр профтехосвіти розпочав новий навчальний рік на Рівненщині. У минулому році заклад переїхав до Гощанської громади, декілька місяців у приміщенні тривав ремонт, а вже нині там навчають перших здобувачів освіти. 

Нині тут 567 абітурієнтів. З них майже 70 – з Гощанської громади. Діти-сироти, діти із малозабезпечених сімей та віддалених сіл громади забезпечуються гуртожитком. 

Перед початком навчального року заклад відвідав начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль, який разом із директором Департаменту освіти і науки ОДА Петром Коржевським та керівником закладу Ігорем Гаєвим обговорив першочергові потреби. 

Відтак навчальну базу центру днями підсилили спеціалізованою літературою. Дружню підтримку релокованому з Бахмута закладу надали Департамент освіти і науки ОДА та колеги з навчальних закладів Рівненщини. 

Вже визначили алгоритм допомоги: і силами інших закладів, і силами області. Щоб цей заклад набув повної спроможності. 

Також завдяки тісній співпраці Бахмутського ЦПТО з Благодійним фондом «Схід SOS» підсилено і матеріальну базу. У заклад надійшла побутова техніка, ліжка, постільна білизна, бойлер, пилосос, посуд для навчання кухарів. Зі слів директора закладу, очікується доставка меблів - шаф, столів, стільців.

Пресслужба Рівненської ОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews