Перевантаження доріг Рівненської області коштувало водіям 23 мільйони гривень

26.10.2023 11:12   Джерело: RvNews
Автор : Олекса Мирожит
 

Із початку цього року на Рівненщині було сплачено майже 23 мільйони грн штрафів за перевантаження на дорогах.  Серед правопорушників є не лише фірми, а й приватні підприємці. 

Про це під час брифінгу у Рівненській ОДА повідомив  керівник Управління Укртрансбезпеки у Рівненській області Володимир Самофалов.

Модерував захід Олександр Поліщук, директор Департаменту цифрової трансформації та суспільних комунікацій ОДА. 

«Щоб зберегти дороги області від перенавантажень, плануємо облаштовувати додаткові майданчики для проведення габаритно-вагового контролю. Вони мають бути розміщені поблизу піщаних та гранітних кар'єрів, біля місць збирання урожаю, заводів, місць, де переробляють лісоматеріали. Ваги мають розміщуватися як на стаціонарних пунктах, так і бути пересувними», - сказав Володимир Самофалов.

Спікер також зауважив, що в Україні встановлені граничні обмеження фактичної маси транспортних засобів - понад 40 тонн. Проте деякі порушники стали рекордсменами у перевищенні вагових норм. Так, у 2022 році були зафіксовані авто з габаритами в 55 та 53 тонни. А у 2023 році – 54, 58 та 96 тонн.

«Ці порушення вдалося зафіксувати завдяки постійній зміні місць роботи та гнучкого графіку. Відтак, було складено понад 2,6 тисячі актів, за які було сплачено штрафів на 22,7 мільйонів гривень. Серед правопорушників є не лише фірми, а й приватні підприємці», - підсумував керівник обласного управління Укртрансбезпеки.

Володимир Самофалов також додав, що у відділі державного нагляду працюють вимушені переселенці, які переїхали з тимчасово окупованого Маріуполя.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews