На Рівненщині СБУ викрила колаборанта-поліцейського

30.10.2023 16:23   Джерело: RvNews
Опубліковано : Новини Рівненщини

СБУ Рівненщини викрила колаборанта-поліцейського, який ініціативно приєднався до незаконного правоохоронного органу

Співробітники рівненського управління СБУ здійснюють системну роботу із нейтралізації внутрішніх загроз державній безпеці України та активно виявляють колаборантів й зрадників.

Так, СБУ регіону викрила на колабораціонізмі 26-річного уродженця Луганської області, який добровільно погодився співпрацювати з ворогом та обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі.

На початку повномасштабного вторгнення зловмисник відкрито підтримував воєнну агресію рф на території України та тимчасову окупацію її територій. Зокрема, усвідомлюючи факт захоплення міста Кремінна Луганської області, колаборант добровільно перейшов на бік ворога та зайняв посаду оперуповноваженого у Кремінському районном відділі Управління Міністерства внутрішніх справ т.зв. «лнр», де продовжує виконувати їхні злочинні накази.

Наразі слідчі СБУ встановлюють факт участі вказаної особи у бойових діях проти українських військовослужбовців на боці збройних формувань російської федерації.

За процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 7 ст. 111-1 КК України (Добровільне зайняття громадянином України посади в незаконних судових або правоохоронних органах, створених на тимчасово окупованій території).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Заходи із викриття здійснювали співробітники Управління СБ України в Рівненській області за процесуального керівництва Рівненської обласної прокуратури.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews