Міська влада Рівного обіцяє, що ціни на тепло не зростуть

06.11.2023 11:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
Про це на прес-конференції розповів заступник міського голови Рівного з економічних питань Артем Ганущак.
 
- Перш за все, наголошую: для населення тариф на тепло залишається незмінним, тобто жителі громади й надалі бачитимуть у платіжках звичний тариф. В країні продовжує діяти мораторій на підвищення тарифів у сфері теплопостачання. Тож вони залишаться на тому ж рівні, що й було до 24.02.2022 року, - розповів заступник міського голови Рівного Артем Ганущак.
 
У той же час теплопостачаючі підприємства подають свої розрахунки економічно обгрунтованих тарифів. Виконком їх вивчає, затверджує, а різниця поміж діючим та затвердженим виплачується з державного бюджету.
 
27 липня цього року набрав чинності закон, яким внесено зміни стосовно дії мораторію. Ці зміни залишили мораторій лише для категорії споживачів «населення».
 
Доцільно звернути увагу, що у попередній редакції така заборона стосувалася всіх категорій споживачів, а не лише населення.
 
- Тепер же для бюджетних, релігійний організацій, інших установ, ФОПів будуть застосовуватися нові економічно обгрунтовані тарифи. Усі сім підприємств відразу подали свої розрахунки. Після опрацювання було прийняте рішення зменшити тарифи ТОВ Рівнетеплоенерго та ТОВ Рівнетеплосервіс. Зокрема, зняті витрати Рівнетеплоенерго на понад 40 мільйонів гривень. Тож для всіх категорій споживачів, крім населення, вартість Гігакалорії теплової енергії знижена з 8526,97 до 5347,07 грн/Гкал, - наголосив Артем Ганущак.
 
Нові економічно обгрунтовані тарифи відображені у відповідних проєктах рішеннях будуть винесені на затвердження виконавчого комітету Рівненської міської ради та попередньо оприлюднені на офіційному сайті.
 
Наголошуємо: для населення вартість тепла залишається незмінною!
 
Пресслужба Рівненської міської ради

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews