Зараз смт, а стануть селищами: на Рівненщині 16 населених пунктів змінять статус

07.11.2023 07:12   Джерело: RvNews
Опубліковано : Олекса Мирожит
 

28 липня 2023 року Верховна Рада ухвалила Закон України №3285-ІХ «Про порядок вирішення окремих питань адміністративно-територіального устрою України».

Відповідно до закону в Україні ліквідовують таке поняття, як селище міського типу. Замість смт, залежно від кількості населення, будуть села або селища.

«Наразі в Рівненській області - 16 населених пунктів мають статус смт. Усі тепер стануть селищами. А саме: Оржів, Соснове, Квасилів, Клевань, Гоща та Мізоч - Рівненського району; Рафалівка, Володимирець, Зарічне - Вараського району; Демидівка, Млинів та Смига - Дубенського району; Клесів, Рокитне, Томашгород та Степань - Сарненського району», -  розповів начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Нагадаємо, законом передбачає новий підхід до утворення населених пунктів. А саме:

  • місто - населений пункт з переважно компактною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 10 тисяч;
  • селище - з переважно садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить не менш як 5 тисяч;
  • село - із садибною забудовою, загальна чисельність жителів якого становить менше 5 тисяч.

Пресслужба РівнеОВА


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу rvnews.rv.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: RvNews